Zonwering in Zwolle; ben jij daar naar op zoek? Weet je al wat voor zonwering je wilt hebben of heb je nog geen idee? Er bestaan namelijk verschillende soorten zonwering, allen met hun eigen charme en functionaliteit. In dit blog kun je lezen uit wat voor soorten zonwering je kunt kiezen. 

Wat voor soorten zonwering bestaan er?

Woon je in of in de omgeving van Zwolle en ben je op zoek naar zonwering? Je zult dan als eerst een keus moeten maken wat voor soort zonwering je wilt. Die keus kan nog best lastig zijn, daarom zetten we de verschillende soorten zonwering op een rij:

Rolluiken

Rolluiken bieden veel voordelen. Zo beschermen rolluiken tegen de zon en alle andere weersinvloeden. Daarnaast bieden ze ook nog eens veel bescherming tegen inbraak en heb je minder last van geluid van buiten. In de wintermaanden zorgen de rolluiken ervoor dat warmte in jouw huis blijft, in de zomer blijft het huis juist lekker koel. Rolluiken gelden daarom als zeer geschikte zonwering voor het hele jaar. Rolluiken worden van aluminium gemaakt en zijn in vele standaard kleuren te leveren. De bediening kan doormiddel van o.a. band en verschillende motor bedieningen.

Screens of vlakhangende zonwering

Screens, Met een mooi strakke vormgeving houden screens de zon en warmte buiten. Je kunt screens zien als een vlakhangende zonwering dat vlak langs de ramen gemonteerd is. Het maakt niet uit wat voor type woning je hebt, klassiek of modern, dit type zonwering past overal bij. Er bestaan verschillend soorten screens, het beste kun je kiezen voor zogenaamde ritzscreens. Deze worden aan beide kanten van het raam in geleiders geplaatst het doek is voorzien van een rits. Hierdoor zitten ze zeer stevig vast en zijn ze bestemd tegen harde wind. Hierdoor zijn screens ook zeer geschikt voor kantoor- en bedrijfspanden. 

Terrasschermen

Wat is er heerlijker dan de hele dag in de tuin te zitten op mooie zomerse dagen? Maar de hele dag in de volle zon zitten, dat houdt niemand uit. Een overkapping over het terras is daarom ideaal. Je kunt dat bewerkstelligen door middel van een terrasscherm, ook wel knikarmscherm genoemd. Deze wordt buiten op de muur boven een raam, deur of uitsparing gemonteerd en kan de gehele lengte en breedte van het terras bestrijken.

Het doek van het terrasscherm wordt beschermd tegen weersomstandigheden wanneer het scherm volledig naar binnen is. Het zit dan afgesloten in een cassette. Een terrasscherm of Knikarmscherm kan worden bedient door een slinger of wordt door een motor aangedreven. Je bedient het dus eenvoudig met een schakelaar of afstandsbediening. Je kunt het scherm in verschillende kleuren krijgen. Het doek wat wij gebruiken is van de merken sattler of dickson.

Uitvalschermen

De meest gebruikte zonwering is waarschijnlijk een uitvalscherm. Deze zijn zeer effectief om de zon tegen te houden en worden vaak gebruikt in voortuinen, voor bovenverdiepingen en op balkons. Uitvalschermen kunnen handmatig of met een motor bediend worden en zijn in vele kleuren en uitvoeringen te krijgen. Daarnaast is dit type zonwering windvast, je kunt er dus ook prima gebruik van maken als het iets harder waait. Voor hoger gelegen ramen of balkons is het een ideale zonwering. 

Markiezen

Hou je van een mooie klassieke stijl? Dan zijn markiezen een prachtige oplossing voor zonwering. Een groot voordeel van een markies is dat het een gehele overkapping is, ook vanaf de zijkant wordt het raam beschermd tegen de zon. Markiezen staan heel mooi bij boerderijen en woningen in klassieke stijl, winkelpanden, maar zijn ook zeer geschikt voor moderne woningen. Je kunt markiezen namelijk in veel verschillende stijlen aanschaffen, met of zonder volant. Daarnaast kun je ook nog een keus maken voor aluminium of houten markiezen. De bediening kan door middel van een koord of een motor al dan niet met afstandsbediening.

Veranda of overkapping

Zoek je naar zonwering in Zwolle? Wat dacht je van een veranda of overkapping? Een veranda of overkapping is natuurlijk geen officiële zonwering, maar het werkt wel zonwerend voor de rest van jouw huis. Een overkapt terras of veranda is een heerlijke plek om te vertoeven. In de lente kun je er heerlijk genieten van de vroege zonnestralen, terwijl je beschermd zit tegen de kou. Op zomerse dagen is het heel eenvoudig om een veranda of overkapping te beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld met veranda zonwering. Het wordt dan een heerlijke plek om te zitten.

Raamdecoratie

Het best kun je de zon tegenhouden door middel van zonwering buiten, maar ook raamdecoratie werkt als zonwering. Onder raamdecoratie verstaan we rolgordijnen, plissé, gordijnen en jaloezieën. Deze houden niet alleen de zon tegen, ze zorgen ook voor meer sfeer in huis. Raamdecoratie is in heel veel soorten en stijlen te verkrijgen. 

Zonwering Zwolle bij Becom Montage

Ben je op zoek naar zonwering in Zwolle? Kijk dan eens op de website van Becom Montage, wij zijn gevestigd in Meppel. Bij ons kun je alle soorten zonwering vinden; rolluiken, screens, markiezen, raamdecoratie, veranda’s, uitvalschermen en terrasschermen. Heb je interesse in één van onze producten? Vraag dan een offerte aan. Heb je vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op door te bellen, mailen of via het contactformulier.