Heb je in de zomer last van zonnestralen die je huis binnen schijnen? Dat kan erg afleidend zijn. Ben je aan het lezen, tv aan het kijken of aan het studeren, dan kunnen die ongewenste zonnestralen je uit je concentratie halen. Daarnaast warmt de zon je huis ook enorm op. Dit kun je heel gemakkelijk oplossen met zonweringen. Maar wat zijn zonweringen precies en wat zijn de voordelen van een elektrische zonwering? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is een zonwering?

Een zonwering is verzamelnaam voor alle middelen die ervoor zorgen dat overlast door de zon tegengehouden wordt. Er bestaan zeer veel verschillende zonweringen, zoals bijvoorbeeld rolluiken en zonneschermen, maar simpele gordijnen of luxaflex kan ook doorgaan als zonwering. Het houdt immers de zon tegen.

Ben je op zoek naar een zonnescherm, dan wil je natuurlijk wel dat het past bij de rest van je interieur. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende mogelijkheden, dat je altijd wel zonwering vindt die past bij de stijl van jouw woning. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen een zonwering die je met de hand moet bedienen, of een elektrische zonwering.

Elektrische zonwering

Tegenwoordig gebeurt bijna alles elektrisch en digitaal, dat geldt dus ook voor zonweringen. Een elektrische zonwering is niet alleen gemakkelijk om te gebruiken, het biedt je ook nog eens comfort. Je kunt een elektrische zonwering heel gemakkelijk openen en sluiten door gebruik te maken van een wandschakelaar of een afstandsbediening. Een elektrische zonwering is voorzien van een ingebouwde motor, waardoor alles automatisch gaat. Een kwalitatief goede zonwering zorgt ervoor dat het de zon tegenhoudt, waardoor je huis op een aangename temperatuur blijft op warme zomerdagen. Ook is je woning beter beveiligd.

Je maakt het jezelf erg gemakkelijk door te kiezen voor een elektrische zonwering. Met één druk op de knop profiteer je van beschutting tegen de zon én het geeft je ook nog eens een veilig gevoel. Dankzij de elektrische bediening hoef je rolluiken of zonweringen niet elke keer in en uit te rollen. Wil je meerdere ruimtes tegelijkertijd beschutten, dan is dit natuurlijk ideaal!

Verschillende opties elektrische zonwering

Ben je overtuigd van de voordelen van een elektrische zonwering, dan kun je kiezen voor een motor met schakelaar of een motor met afstandsbediening.

Motor met schakelaar

Als je kijkt naar de elektrische bediening voor zonweringen, dan is een motor met schakelaar de goedkoopste optie. Qua prijs ligt het hoger dan een zonwering met handbediening, maar het werkt wel een stuk gemakkelijker. Met één druk op de knop kun je met een wandschakelaar je huis beschermen tegen de zon. Dit biedt een optimaal comfort.

Motor met afstandsbediening

Wil je nog meer comfort? Kies dan voor een motor met afstandsbediening. Dit geeft je de mogelijkheid om meerdere rolluiken of zonweringen tegelijkertijd te bedienen. Het is ook mogelijk om de elektrische zonwering te bedienen met een app op je tablet of telefoon; hier betaal je wel iets meer voor, maar je hebt wel de afstandsbediening van je zonwering altijd bij de hand.

Wat kost elektrische zonwering?

Je kunt elektrische zonwering zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Allereerst is de prijs natuurlijk afhankelijk van de soort en de afmeting. Daarnaast hangt de hoogte van de prijs af van de verschillende bedieningsopties. Kies je bijvoorbeeld voor een wandschakelaar, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een elektrische zonwering met afstandsbediening. Kies je voor de bediening met afstandsbediening, dan heb je ook nog de keuze tussen bijvoorbeeld een smart oplossing en het aantal kanalen van de afstandsbediening.

Kies je voor maximaal comfort? Dan kun je de zonwering laten uitvoeren met een detectorsysteem, zoals bijvoorbeeld een obstakeldetectie of een wind-zonautomaat. Des te meer comfort, des te hoger de prijs van de zonwering zal zijn.

Elektrische zonwering kun je op maat bestellen. Zo voldoet de zonwering volledig aan jouw wensen en past het perfect bij de rest van je interieur.

Elektrische zonwering kopen bij BeCom Montage

BeCom Montage heeft jarenlange ervaring op gebied van zonwering. Wij kunnen daarom voor alle situaties passend advies geven. Wij werken in de regio Meppel en komen graag bij je langs om jou van advies te voorzien en in te meten. Wij komen dan uiteraard ook de zonwering monteren. Natuurlijk zijn ook klanten buiten onze regio van harte welkom!

Heb je interesse in één of meerdere van onze producten? Vraag dan een offerte aan! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen via 0522 246 595 of mailen naar info@becommontage.nl Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.