Wil je een aluminium veranda op maat laten bouwen? Een veranda van aluminium brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo kun je er jarenlang van genieten en je hebt ongelooflijk veel mogelijkheden als het gaat om structuur en kleur. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over het materiaal aluminium, wat de gemiddelde prijs is van een aluminium veranda op maat en alle voordelen die het met zich meebrengt. 

Wat zijn de mogelijkheden van aluminium?

Het is niet zo gek dat aluminium veranda’s steeds populairder worden. Aluminium is een zeer sterk materiaal, je kunt het krijgen in verschillende kleuren en het heeft ook nog eens een hoge isolatiewaarde. 

Omdat je een aluminium veranda is zeer veel verschillende kleuren kunt krijgen, kun je de veranda helemaal afstemmen op de rest van je woning en interieur. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een metaallook, maar ook lichtere kleuren zijn mogelijk. Of wat dacht je van een steellook? Het lijkt dan alsof je een smeedijzeren profiel hebt, terwijl het gewoon van aluminium gemaakt is. 

Wat betreft de structuur van aluminium profielen zijn er ook veel mogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan een gladde of juist een korrelige structuur. Heb je liever een warme uitstraling? Kies dan voor een houtstructuur. Zo heb je alle voordelen van aluminium, met de warme en natuurlijke uitstraling van hout. 

Wat zijn de voordelen van een aluminium veranda op maat?

Wil je een aluminium veranda laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk wel alle voordelen weten. Het ziet er allereerst strak uit en je profiteert van een stevige constructie, maar wat kun je nog meer verwachten van een aluminium veranda? We zetten alle voordelen voor je op een rijtje.

Goede isolatie

Een van de grootste voordelen van aluminium is dat je veranda goed geïsoleerd is, zowel op thermisch als op akoestisch niveau. 

Lange levensduur

Aluminium heeft een lange levensduur. Kies je voor een aluminium veranda dan kun je hier jarenlang van genieten. 

Voor grote overspanningen

Of je nu een kleine of een grote veranda wilt, aluminium is zeer geschikt voor grotere overspanningen.

Voor iedere stijl

Of je nu een moderne of een landelijke woonstijl hebt, met een aluminium veranda zit je altijd goed. 

Weinig onderhoud

Je hebt maar weinig onderhoud aan een aluminium veranda. Het enige wat je hoeft te doen is het twee keer per jaar reinigen. 

Zelf een aluminium veranda op maat bouwen of uitbesteden?

Ben je van plan om zelf een aluminium veranda te bouwen of laat je het over aan een specialistisch bedrijf zoals Becom Montage? Als je geen ervaring hebt met het bouwen van veranda’s, dan kun je het beter overlaten aan een ervaren verandabouwer. Je doet er dan goed aan om de werkzaamheden uit handen te geven. 

Wanneer je het plaatsen van een aluminium veranda overlaat aan een specialist, dan heb je verzekerd van een strak resultaat en een correcte uitvoering. Vergis je niet; er komt veel kijken bij het plaatsen van een veranda. Als je zelf aan de slag gaat is de kans groot dat er fouten gemaakt worden en het herstellen van deze fouten brengt alleen maar meer kosten met zich mee. 

Aluminium veranda onderhoud

Als je eenmaal in het bezit bent van een mooie aluminium veranda, dan heb je er nog maar weinig onderhoud aan. Aluminium is bestand tegen zonlicht en zeer kleurvast. Daarnaast is het ook goed bestand tegen regen en andere weersomstandigheden. Door een speciale oppervlaktebehandeling blijft je aluminium veranda jarenlang in topconditie. Het enige wat je aan onderhoud hoeft te doen is het ongeveer twee keer per jaar schoonmaken met warm water en een zachte doek. Gebruik geen schuursponsje; dit zorgt voor krassen in het materiaal! 

Aluminium veranda op maat? Kies voor Becom Montage

Wil jij een aluminium veranda op maat laten plaatsen? Kies dan voor Becom Montage. Niet alleen kunnen wij een aluminium veranda voor je plaatsen, we leveren ook allerlei soorten zonweringen. Warmte weren uit huis werkt het best met goede zonwering. Bij Becom Montage kun je terecht voor alle soorten zonwering zoals prachtige markiezen, beschermende rolluiken, mooie moderne screens, terrasschermen waardoor je buiten in de schaduw kunt zitten en uitvalschermen. Daarnaast bieden wij ook hele mooie mogelijkheden op gebied van raamdecoratie.

Wij bieden service en topkwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Wij maken al onze producten op maat voor jou. Heb je interesse in één van onze producten? Vraag dan een offerte aan via onze website. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer, emailadres of contactformulier. Wij helpen je graag!